Kinderkookdemo mei 2013

Op een zonnige zaterdagmorgen begin mei werden onze jonge diabeten verwacht in de keukens van de Katholieke Hogeschool Leuven. De nodige voorbereidingen waren reeds gedaan door onze vrijwilligers en het kinderconventieteam van het UZ Leuven.

 

De kinderen en de ouders kregen eerst een korte inleiding over wat er ging klaargemaakt worden. De kinderen werden in groepjes ingedeeld en mochten beginnen aan de eerste bereiding, het maken van het beslag voor de cupcakes. Eenmaal deze in de oven stonden kon er begonnen worden aan de bereiding van de chocolademousse. Er steeds rekening mee houdend dat de receptuur voor diabeten herwerkt was.

 

Nadien kwam het grotere werk, zoals het snijden van de groenten en het maken van de tomatensaus. Eenmaal de saus op het vuur stond mochten de cupcakes en de cakepops versierd worden met allerlei suikervrije producten. Tegen 12u was alles klaar en kon er begonnen worden met de hapjes en het hoofdgerecht, bij het hoofdgerecht natuurlijk rekening houdend met de juiste koolhydraatwaarden voor ieder kind. De kinderen hadden hiervoor het nodige geld in koolhydraten gekregen. En met de overschot van het geld konden er lekkere cupcakes en cakepops geruild worden.

 

Tegen dat de kinderen aan de cakepops en cupcakes begonnen, kwamen langzaam aan ook de eerste ouders terug binnen en kon een prachtige dag afgesloten worden.

 

Link naar de foto's :

Foto's Kinderkookdemo Mei 2013Afdeling Leuven
Korbeekoase 24
3000 Leuven
016/89.59.67

Diabetes Liga
Diabetes infolijn 0800 96 333
Contacteer ons