Dendermonde

Welkom bij de afdeling Dendermonde. Wij zijn actief in deze regio en willen je graag laten kennismaken met onze werking. Want ook in jouw omgeving gebeurt er veel rond diabetes. (zie verder na de foto)

Dendermonde beeld

Foto ©Toerisme Scheldeland

 

Historiek en werking van de afdeling Dendermonde.

Onze afdeling werd opgericht in 1978 onder voorzitterschap van Dhr R. Mertens. Dr. Van Garsse was medebestuurder en medisch afgevaardigde in de afd. Dendermonde.

Nadien hebben Marie-Jeanne De Smedt en Dr Dirk Van Nimmen de fakkel overgenomen, respectievelijk als voorzitter en medisch afgevaardigde (diabetoloog). Ze hebben de vereniging verder uitgebouwd.

In 2001 heeft Griet Van Lembergen het voorzitterschap aanvaard. Samen met haar bestuursleden heeft ze de initiatieven van haar voorgangers verder gezet.

Sinds 2008 neemt Godelieve Rombaut het voorzitterschap waar.

Het plaatselijk bestuur bestaat uit een enthousiaste ploeg: een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester, een secretaris, een webmaster, bestuursleden, een medische adviesploeg (bestaande uit de medisch adviseur, diabetes educator en een diëtiste), en verantwoordelijken voor een verdeelpunt (3 verdeelpunten: Dendermonde, Wetteren & Zele).

De doelstellingen van onze vereniging zijn: de financiële, maatschappelijke, en sociale belangen verdedigen. Deze onderwerpen komen regelmatig aan bod tijdens onze infovergaderingen. Deze organiseren wij regelmatig in het AZ Sint-Blasius te Dendermonde.

Meer informatie hierover vindt u op deze website onder de rubriek "Activiteiten" of contacteer één van onze bestuursleden.

Bedankt voor uw bezoek aan onze website.

 

 

 

Prikbord

Verkooppunten

Test- & spuitmateriaal - folders en boeken over diabetes - inschrijving nieuwe leden. Bij afhaling van uw bestelling: steeds een GELDIGE lidkaart Diabetes Liga voorleggen a.u.b. Gelieve de afhaaldagen en -uren te respecteren a.u.b. Waarvoor dank.


Afdeling Dendermonde
Schuttersweg 26
9290 Berlare
052/42.42.10

Diabetes Liga
Diabetes infolijn 0800 96 333
Contacteer ons