Tielrode Wandeling WDD


Zondag 15 november 2009Wandeling WDD


TIELRODE

Zondagmorgen 15 november was deze keer alles behalve een zonnige dag. Grijs, bewolkt en regenachtig, maar de weerberichten klonken optimistisch...er was een weersverbetering op komst! En inderdaad, tegen de middag klaarde het uit en toen we rond 1u aan de wandeling begonnen, was de zon van de partij.

Proficiat aan de organisatoren van het Waasland die er in geslaagd zijn om 2 prachtige natuurwandelingen uit te stippelen en dit langs goed begaanbare paden. Aangezien beide wandelingen lusvormig waren, was het perfect mogelijk om ze te combineren, wat we dan ook gedaan hebben. We hebben 11km gewandeld langs rustige wegen aan de oevers van de Durme en de Schelde.  De 'Mirabrug' bracht ons van de ene Durmeoever naar de andere. Het veer van Tielrode was het eindpunt en tevens de start van de tweede wandeling. We wandelden deze keer langs de oevers van de Schelde en zagen de scheepswerven van Temse in de verte.  Er was echter één constante: de rust en de pracht van de natuur. Het parcours was bovendien zeer goed bewegwijzerd zodat er geen 'verdwaalde wandelaars' werden aangetroffen.

Aan het einde van de wandeling was het tijd voor de 'innerlijke mens' te versterken. Boterhammen, croques en verse soep stonden op ons te wachten. Het aanbod op de drankenkaart was meer dan voldoende en dit alles aan democratische prijzen.

Eigenlijk wel een beetje jammer dat de opkomst (zo'n 130 wandelaars) niet zo groot was. Wellicht was het slechte weer in de voormiddag de spelbreker.

Nogmaals hartelijk bedankt aan alle vrijwilligers die zich hebben ingezet om de wandeling vlot te laten verlopen en de wandeldag tot een goed einde te brengen, en zeker niet te vergeten, een knipoog naar de weergoden die blijkbaar toch een boontje hebben voor de VDV!

Nadine Coone

Bestuurslid VDV afdeling Groot-Gent


RONSE


Vele kilometers verder, in Ronse, verliep het weer die dag zoals in Tielrode.

De afdeling Oudenaarde/Ronse had twee wandelingen voorbereid: één bestaande, zigzaggend over de taalgrens en één kortere die ze zelf hadden uitgestippeld.

De opkomst was helaas lager dan gehoopt, maar aan de blozende en lachende gezichten van de deelnemers bij aankomst te zien, hadden de afwezigen – zoals gewoonlijk – ongelijk.

Ook de initiatie “Nordic Walking” en de kinderanimatie leverden blije gezichten op.

Piet Bauters, voorzitter van de afdeling Oudenaarde/Ronse, kon in primeur – en vakkundig – Mark Vanlombeek, de gloednieuwe peter van de VDV, interviewen. Vanwege de pers hebben we – wederom helaas – alleen een buitenmaatse kat gezien.

Voor en na kon iedereen krachten opdoen of reserves aanvullen met soep en brood met hesp, kaas, hoofdvlees (hwufdvlakke, kipkap, koin,oofdflakkepiestheufdsmoeltjes, …) en vloeibaar voedsel naar keuze.

Tot volgend jaar!

Georges Mattens


Afdeling Groot-Gent
Koning Albertlaan 58 bus 103
9080 Lochristi
0473/11.81.02

Diabetes Liga
Diabetes infolijn 0800 96 333
Contacteer ons