Wandeling Wereld Diabetes Dag

 

Wandel mee tegen diabetes.  Zondag 18 november '07 in Berlaar en omstreken.Organisatie Vlaamse Diabetes Vereniging afdelingen Lier en Turnhout.

WANDELAAR EN FIETSER SPROKKELS.    DSC 4989 kl thumbnail

Hoe kwamen de deelnemers aan de info van de wandeldag in Berlaar.  De geoefende wandelaars namen de folder mee bij andere wandelclubs in de omgeving. Zij merkten ook de affiches op in een KBC bankkantoor, bij de Delhaize en zelfs aan een attractie op de kermis van Lier.  De recreatieve wandelaars hadden de informatie via de vereniging. Diabetes Info, de folders,  de regionale tijdschriftjes. Ook de affiches die uitgehangen werden bij thuiszorg verpleegkundigen van de sector Antwerpen Noord.

Een groep met 6 verstandelijk gehandicapte enthousiastelingen met hun twee begeleiders kwamen ook wandelen. Ze waren van de instelling VZW De Hoeve en één van hen was trots, dat hij diabeet was. Dat was ook de reden volgens hem dat ze met hun leefgroep kwamen meewandelen en gelijk had hij, natuurlijk. Want wie was ik om nog het belang van deze Wereld Diabetes Dag Wandeling te verkondigen, hij overtuigde mij.  

Wandeltochten van  4,5 - 10,5 - 15 - 18 KM.

De beroepswandelaars stonden 's morgens vroeg al in de startblokken en gingen voor de langste tocht van 18 Km. Daarna vertrokken de geoefende wandelaars en de meeste verkozen de afstand van 10,5 Km. Na de middag kwamen de recreatieve actievelingen. Ganse gezinnen van grootouders tot en met de allerkleinste kleinkinderen en ook vele huisdieren konden hun hartje ophalen langs de tocht van 4,5 Km.  Dus aan ieder was gedacht en konden van de dag genieten naar hun eigen keuze.

Fietstochten.

De meeste deelnemers waren uit de omgeving en fietsten een route langs verschillende knooppunten met voor hen bekende en onbekende plekjes, waar ze van vele mooie vergezichten konden genieten. Reacties van vele deelnemers.Van alle aandachtspunten en complimenten heb ik notitie genomen en deze wil ik graag delen met alle organisatoren en deelnemers.  Mooie, rustige soms bekende omgeving en met de zon van de partij hebben de wandelaar en fietsers echt genoten van deze dag. Vele goede reacties op de bewegwijzering, die met de witte ballonen goed en van op afstand te herkennen was. Op de alle rustplaatsen warme dranken voorzien en geschikt voor iedereen en zeker voor diabeten. De kervelsoep op de eerste rustplaats vonden velen ook echt lekker. Indien mogelijk geasfalteerde parcours afwisselen met bospaadjes. Gekleurde pijlen vallen meer op dan de bruine, maar door de ballonen vielen de wegwijzers wel op. Trachten drukke banen te vermijden voor de wandelaars, zeker op de korte afstand, waar veel gezinnen met jonge kinderen voor opteren. Het aanbod voor of na de wandeling van een warme drank, de verse soep en verse spaghetti en de belegde broodjes aan zeer democratische prijzen wist iedereen te waarderen en daarom ging alles van de hand als geen zoete maar gezonde koek.Eén van de mensen van VZW De Hoeve vond de wandeling plezant en hij apprecieerde de Palm op onze kaart. Ik beloofde hem zijn slagzin "Van Palm blijf je Kalm" op te nemen in mijn verslag en belofte maakt schuld, dus.

Algemene aandachtspunten voor de promotie van deze jaarlijkse Vlaamse Diabetes Activiteit: verspreiding van folders en affiches naar wandelclubs en wielertoeristen clubs of de overkoepelende federaties. Handiger zijn drankflesjes met een schroefdop in plaats van de blikjes.

We kunnen deze dag afronden met een goed gevoel omdat de deelnemers er echt van genoten hebben en heel tevreden waren en zeker volgend jaar weer terug willen meedoen.  Het weer was ons ook goed gezind en de zon was ook af en toe op post. We hebben dit niet in de hand, maar kregen we wat we verdienden?

Hartelijke groeten en tot volgend jaar.

Verslaggever van dienst: Mieke Kin.

Fotograaf van dienst, Colette Van Eeckhoutte

Vlaamse Diabetes Vereniging Afdeling Turnhout.Afdeling Turnhout
Antwerpseweg 60
2340 Beerse

Diabetes Liga
Diabetes infolijn 0800 96 333
Contacteer ons